Animafest samo u B.net Videoteci – besplatno!

Animafest samo u B.net Videoteci – besplatno!

Kao zagrijavanje za nadolazeće dugometražno izdanje festivala Animafest Zagreb 2014. od danas, 23. svibnja pa sve do ponedjeljka 16. lipnja moći ćete u Videoteci gledati pet dugometražnih animiranih filmova za sve generacije besplatno, samo na B.netu.

Panika u selu, urnebesna i pomalo suluda stop-motion ekstravagancija nudi beskonačno mnogo šarma i razuzdanog smijeha za sve u dobi od 9 do 99 godina. Temeljena na kultnoj belgijskoj animiranoj TV-seriji, prati tri plastične igračke, po imenu Kauboj, Indijanac i Konj, koje zajedno žive.

Za užitak cijele obitelji tu je Tajna Kellsa, nagrađivana animirana priča o snazi mašte i vjere koja vodi čovječanstvo kroz mračna vremena. Autora Nore Twomey i Tomma Moorea, film je spoj fantastike i legende koji govori o nastanku Knjige Kellsa, remek-djela europske umjetnosti.

U B.net Videoteci imate priliku pogledati i pravi animirani biser, za Oscara nominirani i u Cannesu nagrađeni Persepolis, autobiografsku dramu o odrastanju crtačice Marjane Satrapi u Iranu i na Zapadu. Diktatura i emigracija, pobuna i rock'n'roll, sve u priči koja je oduševila i publiku Animafesta 2008. godine.
U animiranom hororu Strahovi od tame šest svjetski poznatih vrhunskih crtača stripova vodi vas na vizualno zapanjujuće putovanje kroz najveće ljudske strahove. Strahovi od tame snimljeni su uglavnom u crno-bijelom i rađeni za odrasle, što znači da je film prestrašan za malu djecu i sve slabih živaca.
Za djecu tu je Kerity, kuća bajki, koji je nagradila publika Animafesta 2011, dok je u Annecyju godinu ranije osvojio posebno priznanje. Film slavi radost čitanja i svijet bajki te je na jednom mjestu okupio junake omiljenih dječjih knjiga u zajedničkoj animiranoj avanturi.

Prošlogodišnji pobjednik festivala, Usvajanje odobreno,  bit će dostupan od 31.05. do 08.06.2014. također besplatno.

Jeste animirani?

26. svibanj 2014.


Ostale novosti »