B.net najavljuje jubilarni 20. Animafest: 01.- 06. lipnja u Zagrebu!

B.net najavljuje jubilarni 20. Animafest:  01.- 06. lipnja u Zagrebu!

B.net kao službeni telekom treću godinu zaredom s ponosnom najavljuje jubilarni 20. Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb, kratkometražno izdanje koji će se održati od 01. do 06. lipnja u kinima Europa, Tuškanac i Movieplex.

U šest festivalskih dana bit će prikazano više od 450 kratkih animiranih filmova iz 40 zemalja; od toga 128 filmova konkurira u četiri natjecateljska programa - Velikom natjecanju, Studentskom natjecanju, Natjecanju namjenskih filmova te Natjecanju filmova za djecu.

Pored službenih programa festivala, tu su i tri panorame - Velika, Studentska i Hrvatska - koje proširuju uvid u suvremenu animacijsku produkciju te niz popratnih filmskih programa. Program Majstori animacije pruža jedinstvenu priliku za uvid u rad tri animacijska virtuoza: Frédérica Backa, Karela Zemana i Jacquesa Drouina, kao i program po izboru Luisa Cooka.

Fokus festivala je švicarska animacija koja donosi retrospektivu švicarskog umjetnika Georgesa Schwizgebela, a program Iz svjetskih studija uključuje uratke tri velika svjetska animacijska studija: ACME Filmworks, Folimage i Aardman.

Pored spomenutih, festival donosi i nekoliko posebnih programa, kao i niz popratnih sadržaja: izložbi, prezentacija knjiga, diskusija, okruglih stolova, te radionica animiranog filma za djecu.

21. svibanj 2010.


Ostale novosti »