B.net polugodišnji poslovni rezultati (10.09.-03.10.)

Danas je na konferenciji za medije u Hotelu Regent Esplanade, B.net objavio poslovne rezultate za prvo polugodište financijske godine 2009/2010. B.net je u prvih 6 mjeseci ove recesijske godine u kojoj ostali telekomi bilježe pad nekih ili svih pokazatelja uspješnosti ostvario: 94,8 milijuna kuna prihoda, što je 35,4% više nego u istom razdoblju lani. Istovremeno, EBITDA u prvoj polovici godine porasla je na 20%, što je znatno više od planiranog te 12% više od ostvarene EBITDA-e u cijeloj poslovnoj 2009. godini. Broj korisnika svih usluga je porastao tako da danas telefonije - 50%, interneta - 34% a udio korisnika 2D/3D paketa usluga je 40% korisničke baze.

Nadalje B.net i ovaj put pionirski uvodi novosti na HR tržište: najbrži flat pristup internetu u HR do vrtoglavih 32 Mbps (bez obračuna prometa). Od ostalih uspjeha treba istaknuti daljnja proširenja TV ponude (u Osnovom, Proširenom i Tematskim paketima), ekskluzivne sadržaje poput Farma 0-24 h i poboljšanja sadržaja poglavito u dijelu lokalizacije TV sadržaja (Sci Fi, Animal Planet).
Uzlazni tempo gotovo svih parametara uspješnosti u prvoj polovici godine daje nam razloga za optimistični pogled na drugi dio godine.

20. svibanj 2010.


Ostale novosti »