B.net predstavlja 14. Crtani romani šou

B.net predstavlja 14. Crtani romani šou

Od 4. do 6. studenog 2011. u Zagrebu će se po 14. put održati popularni međunarodni festival stripa Crtani romani šou, čiji je B.net i ove godine sponzor. Uz bogatu ponudu na sajmu stripova, na CRŠ-u će biti i mnogo crtanja i potpisivanja za publiku, radionice crtanja, tribine o stripu, zanimljive izložbe te koncert. Jedan od počasnih gostiju CRŠ-a je Enrique Badía Romero, kreator Modesty Blaise i Axe, a prošlogodišnje plakate s lijepom Modesty Blaise, dijelit ćemo kao nagrade u našem kvizu stripovsko-filmskog znanja za twiteraše.

Festival se održava na već uobičajenim lokacijama:  Zagrebačko kazalište mladih, čiji se atrij tako pretvara u najveću domaću tržnicu stripa, zatim Kino Europa, KIC, Francuska medijateka, Talijanski kulturni centar i Biblioteka Svijeta Stripa. Ulaz na festival je besplatan!

Gosti ovogodišnjeg festivala su Milo Manara, talijanski majstor devete umjetnosti i, može se reći, akta, zatim Enrique Badia Romero, španjolski crtač koji ponovno dolazi u Zagreb ovog puta promovirati hrvatsko izdanje 'Axe'. Uz njih dvojicu, na listi gostiju ovogodišnjeg CRŠ-a nalaze se i Achdé, pravim imenom Hervé Darmenton, koji radi na nastavku serijala 'Lucky Luke', Philippe Luguy, poznat po junaku Percevanu, i Leonid Pilipović, koji se trenutno bavi nastavcima 'Tajne povijesti'.

Od izložbi bit će izložba gostiju festivala Achde (Lucky Luke) i Philippa Luguya (Percevan) u Francuskoj medijateci, natječajna izložba Mladi lav u ZKM-u, izložba „Domovinski rat u hrvatskom stripu“ u Biblioteci i galeriji „Svijet stripa“ te u spomen na nedavno preminulog Sergia Bonellia u Talijanskom institutu bit će tribina i izložba Bonellijevih junaka.
I ove godine će se održati izložbe, promocije domaćih izdanja, razgovori s publikom, potpisivanja i crtanja za publiku, projekcije filmova, tribina i dan besplatnih stripova. 

Četrnaesti Crtani romani šou završava u nedjelju proglašenjem pobjednika natječaja za nove autore Mladi lav.

03. studeni 2011.


Ostale novosti »