B.net službeni telekom Animafesta

B.net službeni telekom Animafesta

Uz najavu proslave jubilarnih i sjajnih 40 godina Animafesta, na današnjoj novinarskoj konferenciji održanoj u maloj dvorani kina Tuškanac predstavljen je natjecateljski program festivala i dobitnici nagrada koje dodjeljuje Vijeće Animafesta. B.net je i ovu, 5. godinu zaredom službeni telekom Animafesta – svjetskog festivala animiranog filma.
 

Ovogodišnje kratkometražno izdanje će se odvijati u razdoblju 29.05. - 03.06.2012. na sljedećim festivalskim lokacijama: Kino Europa, Kino Tuškanac i Kino Cineplexx Centar Kaptol. Program Animafesta moći će se konzumirati i na ulicama grada, u Galeriji ULUPUH, MSU-u i u nekoliko gradskih kulturnih centara.
Pored pregleda najboljih i najzanimljivijih kratkometražnih animiranih filmova nastalih u posljednje dvije godine, Animafest ove godine povodom 40 godina prikazuje prigodni i opsežni filmski program te organizira veliku izložbu u galeriji ULUPUH čiji će nas postav bogat plakatima, nagradama, fotografijama, čestitkama, ilustracijama... podsjetiti na sjajan i slavan život ovog vrijednog festivala.
Iz programa ove godine izdvajamo:

  • Izložba: 40 godina svjetskog festivala animiranog filma u Zagrebu 1972-2012.
  • Retrospektiva:  Grand prix 1972-2012.

Od uvaženih gostiju koji će ove godine hodočastiti na Animafeset ukazujemo na:

  • Yoija Kurija, ovogodišnjeg dobitnika Animafestove nagrade za životno djelo, koju će primiti osobno
  • Priita Pärna, trostrukog dobitnika

Pored projekcija te najavljenih gostiju, Animafest je mjesto susreta koji posebnu pozornost posvećuje djeci i obiteljima zbog čega je posebno kreiran Obiteljski program i osmišljeni Edukativni sadržaji za djecu. S tom idejom približavanja festivala i sadržaja široj javnosti, a u sklopu Programa za djecu i mlade, u zagrebačkim centrima za kulturu održavaju se besplatne projekcije Obiteljskog programa.
Odaberite nešto za sebe iz zaista bogatog programa, a mjesto i vrijeme projekcije provjerite u rasporedu.

22. svibanj 2012.


Ostale novosti »