B.net službeni telekom Animafesta

B.net službeni telekom Animafesta

Na današnjoj novinarskoj konferenciji održanoj u preuređenoj Muller dvorani kina Europa predstavljen je ovogodišnji Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb. Počinje nekoliko dana kasnije nego što je to uobičajeno, u utorak 4. lipnja i traje do nedjelje 9. lipnja. B.net je i ovu, 6. godinu zaredom službeni telekom Animafesta. Filmovi će se prikazivati u kinima Europa i Cineplexx Centar Kaptol, dio programa bit će prikazan i na medijskoj fasadi Muzeja suvremene umjetnosti, a popratni programi održavat će se u nekoliko gradskih galerija.

U konkurenciji za glavnu nagradu festivala, Grand prix, je devet dugometražnih animiranih filmova.

Stalni program Svjetska panorama ove godine broji pet dugometražnih naslova, dok je programska cjelina Majstori animacije posvećena stogodišnjici norveškog animiranog filma te donosi dosad najveću retrospektivu norveške animacije u nas.

Povijesni trenutak ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju Animafest obilježava opsežnim programom Was ist Europa?, a ništa manje bogat nije program za djecu i mlade. Animafest u vašem kvartu ove godine 9. lipnja u Dubravi, Travnom i na Trešnjevci besplatno prikazuje na hrvatski sinkroniziran film Lota i tajna mjesečevog kamena.

Ove se godine prvi put organizira i radionica videoigara. Popratni program Animafesta obuhvaća programe realizirane u suradnji sa zagrebačkim Muzejom suvremene umjetnosti - Animation goes MSU (projekcije filmova na medijskoj fasadi muzeja, počinje 29. svibnja) i izložbu Ivana Marušića Klifa Volim crtiće. Još će dvije izložbe obogatiti popratni program Animafesta - izložba crno-bijelih stripova Alois Nebel: Moj život i interaktivna izložba nezavisnih videoigara Level up!

28. svibanj 2013.


Ostale novosti »