Dodjela nagrada – ANIMAFEST 2011.

Dodjela nagrada – ANIMAFEST 2011.

Žiri u sastavu: Paul Driessen - animator svjetskog glasa i plodne karijere), David Silverman - američki animator redatelj Simpsona i Dunja Janković – hrvatska ilustratorica i strip crtačica,  dodijelio je Grand Prixameričkom filmu Moj pas Tulip autora Paula Fierlingera.

Film je rađen prema stvarnoj priči o sredovječnom čovjeku koji je udomio njemačku ovčarku po imenu Tulip i koja mu, na njegovo iznenađenje, postaje životna ljubav i idealna pratilja koju je tražio godinama.
Dobitnik nagrade publike je Kerity, kuća bajki. Najnoviji je to film čuvenog redatelja Dominiquea Monferyja, koji je 2004. godine bio nominiran za animirani film Destino. Film koji slavi radost čitanja i svijet bajki na jednom je smjestu sljubio Alisu, Crvenkapicu, Petra Pana i druge junake omiljenih dječjih knjiga u zajedničkoj animiranoj avanturi. Svi oni oslanjaju se na hrabrog glavnog junaka, sedmogodišjeg dječaka Natanaëla, koji se bori za spas svoje magične biblioteke i živote svojih novih prijatelja.
Posebno priznanje otišlo je to švedskom filmu Metropia autora Tarika Saleha, a britansko-mađarski filmski projekt The Jungle autora Tibora Banoczkog nagrađen je Zlatnim Zagrebom.

06. lipanj 2011.


Ostale novosti »