Isključivanje prijenosa sadržaja 8 lokalnih TV postaja

Od petka 23. rujna (od 11:55h) do nedjelje 25. rujna (do 16:15h), B.net neće emitirati sadržaj sljedećih lokalnih TV postaja: TV Jadran, Osječka TV, Varaždinska TV, TV Istra, NeT, Vox Tv, Kanal RI i Srce TV.

Osam lokalnih TV postaja zatražilo je od B.neta da putem kabelske mreže ne prenosi njihov program tijekom emitiranja određenih sadržaja. Povod takvom zahtjevu njihovi su ugovori s produkcijskom kućom koja je sada odlučila svoj sadržaj ponuditi na samo jednoj digitalnoj platformi. Budući da je isključivanje pojedinih sadržaja u isključivo određenim terminima tehnički, vremenski i organizacijski vrlo zahtjevan posao kojega je potrebno provoditi u svim regijama u kojima B.net ima svoju mrežu, B.net u ovom trenutku nema drugog rješenja nego potpuno isključiti prijenos tih lokalnih TV postaja putem svoje mreže od petka u 11:55 do nedjelje u 16:15 sati. Radi se o sljedećim televizijskim postajama: TV Jadran, Osječka TV, Varaždinska TV, TV Istra, NeT, Vox Tv, Kanal RI, Srce TV. Preostalih 14 lokalnih postaja koje B.net prenosi na svojoj platformi emitirat će se redovno.

B.net se ispričava svojim korisnicima i gledateljima zbog novonastale situacije, međutim isključiva odgovornost za nju leži na lokalnim televizijskim postajama koje su s produkcijskom kućom koja je vlasnik prava sklopile postojeće ugovore, a same s tehničke strane nisu u mogućnosti udovoljiti novim zahtjevima produkcijske kuće. Sa svoje strane, B.net će učiniti što god bude moguće da svojim gledateljima omogući nesmetano praćenje svih televizijskih programa koje ima u ponudi.

23. rujan 2011.


Ostale novosti »