Povećavamo Xnet i XCARNet brzine!

Povećavamo Xnet i XCARNet brzine!

Od 1.1.2009. B.net za svoje Xnet internet pretplatnike uvodi nekoliko novosti - korisnicima Xnet internet usluge u prvoj polovici siječnja 2009. bit će povećane pristupne brzine internet mreži, a neki paketi mijenjaju imena.

„Mistral Light“ mijenja ime u „ Mega 1“. Korisnicima i dalje stoji na raspolaganju brzina downloada od 1 Mbit/s, no uz udvostručenu brzinu uploada (s ranijih 128 kbit/s na novih 256 kbit/s).

„Mistral“ mijenja ime u „ Mega 4“ . Umjesto ranije brzine downloada od 2 Mbit/s, korisnicima će sada, po istoj cijeni, biti na raspolaganju dvostruko veća brzina downloada – 4 Mbit/s. Brzina uploada ostaje jednaka kao ranije, 384 kbit/s.

Novi naziv tarifnog modela „Typhoon“ je „ Mega 16“, te u njemu nije došlo do promjena u odnosu na ranije stanje (brzina downloada je 16 Mbit/s, a brzina uploada 1 Mbit/s).

„Scirocco“ i „Bora“ paketi više nisu u ponudi B.neta, a postojeći korisnici i dalje zadržavaju svoje tarifne pakete, ali također uz povećanje pristupnih brzina. Korisnici „Scirocca“ imat će dvostruko brži download (6 Mbit/s umjesto ranijih 3 Mbit/s), dok će se brzina downloada povećati i korisnicima „Bore“ (s ranijih 6 Mbit/s na novih 8 Mbit/s).

Također, brzina će se povećati i korisnicima Xnet Xpress tarifnog modela, pa će tako nova download brzina biti 5 Mbit/s (umjesto 3 Mbit/s), a brzina uploada također će biti povećana s 384 kbit/s na 512 kbit/s.

Studentima , odnosno korisnicima paketa osmišljenih u suradnji s CARNetom, automatski će se povećati pristupna brzina s ranijih 2 ili 3 Mbit/s (ovisno o tarifnom paketu) na novih 4 Mbit/s.
Za korisnike koji su ranije imali „XCARNet Scirocco“ tarifni model, ovo također znači da će im nova usluga biti jeftinija za čak 60 kuna, pa će je plaćati 109 umjesto 169 kn. Korisnicima ranijeg modela „XCARNet Mistral“ cijena ostaje ista (109 kn).

Cijene i brzine pristupa Internetu u dual i triple play, odnosno 2D i 3D paketima ne mijenjaju se. Međutim, ovi će korisnici, nakon Nove godine, imati mogućnost dodati opciju „16 Mbit/s“ svojem tarifnom paketu te tako povećati pristupnu brzinu. I dalje su im, dakako, na raspolaganju opcije povećanja brzine na 3 Mbit/s i 6 Mbit/s, a novouvedena opcija „16 Mbit/s“ odgovor je B.neta na zahtjev velikog broja korisnika 2D i 3D paketa koji su željeli najbrži pristup Internetu na tržištu u kombinaciji sa svojim pretplatničkim paketima.

30. prosinac 2008.


Ostale novosti »