Primijetio sam da su mi brzine manje od deklariranih. Što mogu napraviti?

Brzina Interneta trebala bi biti do brzine koja je deklarirana u Vašem Internet paketu. 

Savjetujemo da provjerite računalo od virusa i trojana, budući je moguće da Vam neki maliciozni program na računalu guši ili blokira promet. 

Brzinu pokušajte izmjeriti odmah nakon skeniranja i čišćenja računala. Certificirani alat za mjerenje brzine pristupa širokopojasnom internetu je HAKOMetar, a istome možete pristupiti putem poveznice http://www.hakom.hr/default.aspx?id=1144

Pripazite da se tijekom mjerenja brzine na računalu ne vrše nikakva ažuriranje programa ili operativog sustava (npr. Windows update) ili skidanja bilo kakvih datoteka te da nije uključen neki od P2P programa (uTorrent, BitTorrent, itd). 

Testiranje brzine  napravite  samo s jednim  računalom spojenim putem UTP kabela direktno na B.net mrežnu terminalnu opremu. Naime, radite li mjerenje brzine na računalu spojenim putem WLAN veze ili imate više spojenih računala za vrijeme mjerenja, može doći do velike razlike u mjerenjima radi li se o vrlo slabom ili lošem signalu bežične veze, odnosno opterećenju zbog više računala spojenih na Vašu mrežu. 

Isto tako, potrebno je napraviti više puta tijekom dana, u različitim vremenskim periodima, na  kako bi podaci o mjerenju bili što precizniji i pouzdaniji.

« natrag